Tema

Madleksikon

Hvornår er ramsløg i sæson? Hvordan tilbereder jeg hvide asparges? Og hvordan smager grønne tomater? Hvis du søger viden om en råvares smag, sæson og tilberedning er du landet det rigtige sted. I vores madleksikon kan du finde en alfabetisk oversigt over de fleste råvarer, og blive klogere på alle de ting, du spiser til hverdag.

Vi arbejder på højtryk for at få vores nye online madleksikon klar! Inden længe vil du kunne blive klogere på alt fra avocado til ål.

Viden om råvarer

Flere og flere af os vil gerne vide noget om de råvarer, vi tilbereder i køkkenet. Der er fokus i medierne på spise med omtanke for miljø, sæson og dyrevelfærd. De danske råvarer har også fået internationalt fokus i forbindelse med introduktionen af ny nordisk madlavning. Uanset af hvilke grunde, du gerne vil vide noget om en råvare, er der hjælp at hente i råvareoversigten her!

Viden om sæson

Vil du gerne spise jordbær mens de er aller sødest og nå at få nydt stenbidderrognen mens den er her? Der er mange gode grunde til at blive klogere på, hvornår de enkelte råvarer er i sæson. Her vil du kunne finde ud af, hvornår du skal købe danske asparges og hvornår du skal sanke ramsløg i skovkanten. 

Viden om tilberedning

Hvordan er det nu lige, man undgår at torsken bliver tør? Og skal asparges skrælles? I madleksikonet vil du kunne finde svar på de mest gængse spørgsmål om tilberedning.

Opskrifter med råvarer fra A-Å