Blød italiensk is med hvid chokolade lagt i lag med blommekompot – og lady fingers i bunden. En skøn italiensk trifli!

Sådan gør du

  • 1 Pisk æggeblommer og flormelis hvidt.
  • 2 Kom fløden i og pisk til blødt skum.
  • 3 Smelt chokoladen i mikroovn eller over vand-bad.
  • 4 Rør chokoladen i æggemassen.
  • 5 Vend chokolademassen i skummet.
  • 6 Kom ismassen i en fryseegnet form.
  • 7 Frys isen ca. 4 timer.
  • 8 Halvér blommerne og fjern stenene.
  • 9 Skær blommerne i tern og kog dem op i en gryde sammen med sukker og vand 5-10 min.
  • 10 Afkøl det.
  • 11 Knus ladyfingers og kom dem i 8 portionsglas.
  • 12 Dryp med marsala.
  • 13 Fordel blommer og blød is lagvist i glassene.
  • 14 Pynt gerne med frisk mynte eller citronmelisse.
  • {{recipeDoneText}} Blomme semifreddo

Tip

Blommetip Opbevar blommer i bakken i køleskabet, hvor de holder sig 4-5 dage. Lad dem få stuetemperatur, inden du nyder dem.

Opskriften er udviklet af