Taskekrabbe med hjemmerørt dildaioli

Fjern krabbernes skjold og skær dem lige over eller sæt hele krabber på bordet. Mund og gæller spises ikke, men resten af kødet pilles fint fra med en skaldyrsgaffel. En nøddeknækker er god til kløer. Kom lidt aioli og krabbe på brødet og nyd i én mundfuld.

Sådan gør du

  • 1 Tag æggeblommerne ud af køleskabet, 20 minutter før de skal bruges, så æggeblommer og olie har samme temperatur.
  • 2 Kom æggeblommer, eddike og salt i en lille skål og pisk det hele sammen med en elpisker på lav hastighed.
  • 3 Dryp nu lidt af olien i skålen, mens du pisker den ind i blandingen. Fortsæt nu med olie i en tynd stråle, imens du pisker.
  • 4 Når blandingen begynder at ligne mayonnaise, hælder du mere og mere olie i. Pisk nu mayonnaisen lys og tyk.
  • 5 Smag mayonnaisen til, der skal evt. lidt mere eddike eller salt i.
  • 6 Smag til sidst til med revet hvidløg og hakket dild.
  • {{recipeDoneText}} Taskekrabbe med hjemmerørt dildaioli

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier