Denne vildtgryderet er rig på smag, let og saftig, og så har den en dejlig sødme fra de tørrede bær. Dette er nordisk mad med en nærmest marokkansk fornemmelse.

Sådan gør du

  • 1 Klargør alle grøntsagerne.
  • 2 Varm en stor gryde godt op. Skær kødet (fx rådyr eller krondyr) i terninger og brun det herefter i rapsolie, til det er flot gyldent. 
  • 3 Skær grove terninger af løg, gulerødder, knoldselleri og kartofler. Kom grøntsagerne og de tørrede bær (fx solbær, kirsebær, tranebær eller blåbær) i gryden, og lad dem stege sammen med kødet i ca. 5 minutter. 
  • 4 Skyl perlebyggen i en si, og kom den i gryden. 
  • 5 Tilsæt øl, og lad det koge op. Tilsæt vand, og lad kødet simre under låg i 1-1½ time.
  • 6 Smag efter, om kødet er mørt, efter en times tid.  Hvis ikke, så lad det simre lidt længere.
  • 7 Krydr med salt, peber og nogle dråber eddike.
  • 8 Drys hakket persille og revet peberrod over retten lige inden servering. Sæt gryden på bordet, og spis brød til.
  • 9 Opskriften er fra bogen "Ny Nordisk Hverdagsmad" af Claus Meyer, Arne Astrup mfl.
  • {{recipeDoneText}} Vildtgryde

Opskriften er udviklet af