Gulerodsmarmelade med svesker

Denne opskrift har et lavt sukkerindhold. Læs mere om syltning med lavt sukkerindhold på www.diabetes.dk. Opskriften giver ca. 6,5 dl.

Sådan gør du

  • 1 Riv gulerødderne groft.
  • 2 Skær sveskerne i mindre stykker.
  • 3 Skrab kornene ud af vaniljestangen.
  • 4 Pres den halve citron.
  • 5 Kog gulerødder, svesker, vanilje, vaniljestang, citronsaft og vand sammen i 15-20 min.
  • 6 Tag vaniljestangen op.
  • 7 Tilsæt sødemiddel og evt. citronskal og smag til.
  • {{recipeDoneText}} Gulerodsmarmelade med svesker

Tip

Servering: Server gulerodsmarmelade med svesker som pålæg på brød. Blend marmeladen, hvis konsistensen ønskes helt jævn. Gulerodsmarmelade med svesker kan også bruges som det søde på havregrøden eller andre grødtyper.

Opskriften er udviklet af