Godt med frø og kerner giver et fyldigt brød eller boller.

Sådan gør du

  • 1 Bland alle ingredienser sammen i en skål. Ælt dejen igennem med hænderne i minimum 10 minutter, til dejen er smidig og nemt slipper skålen. 
  • 2 Dæk skålen til med film, og sæt den i køleskabet – helst minimum 12 timer, men natten over er også udmærket.  
  • 3 Sæt ovnen på 250 grader. 
  • 4 Vend dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 2 dele til 2 brød, eller del i mindre stykker til boller. Drys brødene/bollerne med sesamfrø, så de er helt dækkede. Brug gerne en forvarmet bagesten, ellers brug alternativt en bageplade som er forvarmet, så brødet/bollerne stadig rammer en varm flade.
  • 5 Bag brødene i 20-25 minutter. Bollerne skal have lidt mindre tid.
  • 6

    Tip

    Hvis du ikke har en surdej hjemme, kan du finde opskrift her, eller du kan erstatte surdej med 15 gram gær rørt op i 1 deciliter vand. 
  • {{recipeDoneText}} Granolabrød

Opskriften er udviklet af