Luftig hindbærkoldskål med mandelkammerjunkere

Luftig hindbærkoldskål med mandelkammerjunkere

Koldskål er en ægte klassiker, her i en ny version med frisk hindbærsmag, serveret med sprøde, hjemmebagte mandelkammerjunkere og luftig skum på toppen.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 175/160 grader varmluft. 
  • 2 Ælt alle ingredienserne til kammerjunkerne sammen. Rul dejen til små kugler (40-50 stk.), sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pres dem let flade. Bag kammerjunkerne i ca. 20-25 min., til de er gyldne i kanten. Lad kammerjunkerne køle helt af inden servering.  
  • 3 Pisk æggeblommerne med 2 spsk. sukker, vaniljekorn (gem lidt til skummet) og citronskal i et par minutter, til det er lyst og luftigt.
  • 4 Mos eller blend hindbærrene og rør dem i æggeblommerne, sammen med ymer og kærnemælk. Smag evt. til med ekstra sukker og citronsaft. Sæt koldskålen på køl indtil servering.  
  • 5 Pisk imens æggehviderne stive med en knivspids salt. Tilsæt flormelis, vanilje og pisk videre i 2-3 min., til skummet er blankt og sejt. Smag evt. også skummet til med lidt revet citronskal.  
  • 6 Server koldskålen i afkølede skåle med en skefuld skum, knuste kammerjunkere og evt. friske bær.
  • {{recipeDoneText}} Luftig hindbærkoldskål med mandelkammerjunkere

Tip

Koldskålen kan også serveres med kokosflager eller ristede havregryn i stedet for skum og kammerjunkere.

Opskriften er udviklet af