Gratin på persillerod & porre med sennepsmarineret kål

Gratin på persillerod & porre med sennepsmarineret kål

Cremet gratin med tynde skiver persillerod og porrer, som smager skønt og mætter godt i selskab med den sennepsmarinerede kål.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Tænd ovnen på 180/160 grader varmluft. Skær persillerødder og porrer i MEGET tynde skiver, brug eventuelt et mandolinjern. Kom persillerødder og porrer i et smurt ovnfast fad.
  • 2 Bland fløde, æg, sennep, salt, peber, muskatnød og frisk timian og hæld blandingen over pastinakkerne. Drys med ost og sæt fadet i ovnen og bag i ca. 40-45 min.
  • 3 Lav imens salaten. Snit spidskål og fennikel i meget tynde skiver. Pisk olie, sennep, eddike, honning, salt og peber, og vend kål og fennikel heri. Smag salaten til.
  • 4 Server gratinen varm sammen med marineret kål.
  • Så er det spisetid! Gratin på persillerod & porre med sennepsmarineret kål

Tip

Brug pastinak eller selleri i stedet for persillerod. Brug evt. groft brød, til servering

Opskriften er udviklet af