Jordskokkesuppe med kartofler og persilleolie

Mia Gardum
Fyldig, cremet og fuld af smag - det er måske ikke hvad alle ville forbinde en grøntsagssuppe med, men denne skønne jordskokkesuppe er beviset!

Sådan gør du

  • 1

    Suppe

    Snit løg og hvidløg fint, og svits begge dele i olivenolien i en stor gryde.  
  • 2 Imens skrælles jordskokker og kartofler, hvorefter de skæres i tern. Tilsæt begge dele til gryden, svits dem med i 5 minutter, og tilføj dernæst grøntsagsbouillon og salt. Kog suppen i 30 minutter til grøntsagerne er møre. 
  • 3 Blend til sidst suppen grundigt i gryden med en stavblender eller i en foodprocessor, og smag til med friskkværnet peber og ekstra salt.
  • 4

    Persilleolie

    Blend persille, olivenolie, hvidløg og salt. Tilsæt persillen løbende for at sikre, at blenderen får fat i det hele. 
  • 5

    Anretning

    Top suppen med persilleolie og kålchips og server evt. ristet rugbrød som tilbehør.
  • {{recipeDoneText}} Jordskokkesuppe med kartofler og persilleolie

Opskriften er udviklet af