Fuldkornssnegle med dadler og nøddecreme

Glem alt om dårlig samvittighed, for disse kanelsnegle er smækfyldt med fuldkorn, og så har vi skiftet sukkeret ud med søde dadler. 

Sådan gør du

  • 1 Hasselnødderne lægges på bagepapir i ovnen ved 150° i ca. 35 minutter.
  • 2 De skal ud af ovnen, når de er gyldne og skallen er løs, de må ikke blive brændte.
  • 3 Herefter lægges de i et viskestykke, lad dem ligge pakket ind i viskestykket i ca. 10 minutter.
  • 4 Derefter kan skallen rulles af.
  • 5 Det af skallen, der ikke kommer af ved denne metode må man pille af selv.
  • 6 Herefter blendes hasselnødderne med sesamolien til de til de får en smøragtig konsistens.
  • 7 Dadlerne blendes også og tilsættes hasselnøddesmørret.
  • 8 Smag til med kanel, der kan tilsættes vanilie eller kardemomme efter smag.
  • 9 Sådan laver du dejen: gæren smuldres I det lunkne vand hvorefter resten af ingredienserne tilsættes.
  • 10 Tilsæt mere mel, hvis dejen er for våd.
  • 11 Dejen sættes til hævning til dobbelt størrelse ca. 1 1/2 time og rulles herefter ud til en stor tynd flade.
  • 12 Fyldet spredes ud på fladen og den rulles sammen.
  • 13 Sneglene skæres i ca. 1.5 cm tykkelse.
  • 14 Sættes til hævning i ca. en halv time.
  • 15 Herefter pensles sneglene med æg og bages ved 200 grader i ca 20 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Fuldkornssnegle med dadler og nøddecreme

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier