Hellefisk bagt med karljohansvampe

Sådan gør du

  • 1 Skær hellefisken i 4 stykker, og læg dem i et ildfast fad eller i en bradepande med bagepapir.
  • 2 Drys blade af 1 kvist timian på fisken, og krydr med salt og peber.
  • 3 Tag hatten af de to største svampe, og skær dem i tynde skiver. Læg skiverne taglagt ovenpå fisken. Dryp med en lille smule olivenolie.
  • 4 Bag fisken 10 min. ved 225 grader.
  • 5 Skær resten af svampene i 2 cm tykke skiver eller tern på 2x2 cm. Halvér hvidløgene.
  • 6

    Halvér hvidløgene.

     

  • 7

    Varm 1 spsk olie op på en pande sammen med hvidløgene, uden at de bruner.

     

  • 8

    Steg svampene i olien ved middelhøj varme i 3-4 min.

     

  • 9

    Tilsæt hvidvin, og lad svampene simre i 5 min.

     

  • 10

    Tilsæt citronsaft samt blade fra resten af timiankvistene, og smag til med salt og peber.

     

  • 11

    Servér den bagte hellefisk med svamperagouten og kogte kartofler eller pasta.

  • {{recipeDoneText}} Hellefisk bagt med karljohansvampe

Tip

I stedet for hellefisk kan du anvende torsk, sej, kuller, kulmule, rødfisk eller victoriabars.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier