Blomkålsgratin med hjertesalat

Sådan gør du

  • 1 Del blomkålen i buketter, kog dem møre i letsaltet vand, afdryp og gem 2, 5 dl af kogevandet til saucen.
  • 2 Smelt smørret drys melet i og bag af.
  • 3 Spæd med blomkålsvand og mælk lidt efter lidt og lad gratinsaucen koge godt igennem.
  • 4 Flyt gryden fra varmen, pisk æggeblommerne i og smag til med salt, peber og muskat.
  • 5 Vend blomkålsbuketter og ost i gratinsaucen sammen med halvdelen af de stiftpiskede æggehvider.
  • 6 Vend resten af de stiftpiskede æggehvider i, fyld gratinmassen i en velsmurt form med rasp og bag gratinen ved ca. 200 grader i 50 – 60 minutter, til den er gylden, hævet og gennembagt.
  • 7 Pluk salaten i flotte store blade og anret dem i en skål.
  • 8

    Servering

    Rør dressingen sammen og smag den godt til, før den dryppes over salaten. Drys med saltmandler og klippet karse.
  • {{recipeDoneText}} Blomkålsgratin med hjertesalat

Tip

Lav en gratin med broccoli eller halvt blomkål og halvt broccoli.

Opskriften er udviklet af