Indbagt is med syltet ananas

Sådan gør du

  • 1

    Kagebund:

    Pisk æg og sukker luftigt.
  • 2 Riv appelsinskallen fint og vend den i.
  • 3 Sigt hvedemel ned i æggemassen og vend det forsigtigt rundt.
  • 4 Beklæd en bageplade med bagepapir og drys den med sukker.
  • 5 Hæld dejen på bagepladen.
  • 6 Bag kagebunden på anden øverste rille, i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 10 min. eller til den er gylden.
  • 7 Lad den afkøle på en bagerist.
  • 8 Skær lagkagebunden i ellipseform ca. 20x40 cm og smør den med hindbærsyltetøj.
  • 9

    Marengs:

    Fordel isen på bunden så den dækker og ligger 1 cm fra kanten. Sæt isen i fryseren.
  • 10 Pisk æggehviderne med flormelis over vandbad til de begynder at blive fyldige.
  • 11 Hæld marengsen i en skål og pisk den meget stiv med en håndmikser.
  • 12 Smør marengsen på isen og dekorer evt. med en sprøjtepose.
  • 13

    Syltet ananas:

    Frys iskagen til den skal bages. Skræl ananasen, skær stokken væk og skær frugten i skiver.
  • 14 Smelt sukkeret på en pande til karamel.
  • 15 Tilsæt ananas og hvidvin sammen med to halve vanillestænger.
  • 16 Lad det simre ca. 10 min. og lad det derefter afkøle.
  • 17 Drys isen med flormelis og bag iskagen i en forvarmet ovn ved 220° i ca. 5 min. eller til den er gylden. Server iskagen straks med syltet ananas som er drysset med citronmelisseblade.
  • {{recipeDoneText}} Indbagt is med syltet ananas

Opskriften er udviklet af