Franske vafler
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Hak smør og mel sammen og findel det til grynet masse.
  • 2 Tilsæt vand og eddike og ælt dejen sammen.
  • 3 Læg dejen koldt ca. ½ time.
  • 4 Rul dejen ud på melet bord og stik den ud med glas eller udstiksform ca. 6 cm i diameter.
  • 5 Drys 4-5 spsk sukker på et stykke papir.
  • 6 Kagerne pensles med sammenpisket æggehvide og lægges med denne side nedad mod sukkeret.
  • 7 Rul dem let med kage-rullen, så kagerne bliver ovale.
  • 8 Lægges med sukkersiden opad på en plade med bagepapir og prikkes med en gaffel.
  • 9 Bages på næstøverste rille i forvarmet ovn ved 225º i 10-12 min., til sukkeret karamelliserer.
  • 10 Afkøles på en rist. Opbevares i kagedåse.
  • 11

    Læg vaflerne sammen med flødeskum og evt. hindbærsyltetøj.

  • {{recipeDoneText}} Franske vafler

Opskriften er udviklet af