Lam i mørk øl med kartoffelsalat og ramsløgspesto

Lam i mørk øl med kartoffelsalat og ramsløgspesto

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Energi pr. person 5791 KJ
  • Energi pr. person 1378 Kcal
  • Protein 15 %
  • Kulhydrat 18 %
  • Fedt 65 %
  • Alkohol 2 %
  • OBS Rapsolien i pesto trækker kalorietallet højt

Sådan gør du

  • 1 Lammekøllen snittes på kryds og tværs, men ikke dybere end et 1½ cm, trækker først den ene vej med kniven i fedtet og så den anden vej, så er der et mønster af mange små kryds.
  • 2 Gnides med salt og peber, kom lidt rapsolie over, sættes ind i ovnen først ½ time ved 210 °C , så skrues derned for varmen til 130 °C i 3 timer, tilsæt øllene.
  • 3 Når den er stegt færdig, ja så skal den have et skud friske krydderurter. 
  • 4 Er det ryggen du bruger, brunes den af på begge sider, sættes på en rist, ind i en varm ovn 180 °C varmluft, ca. 12 min og så lader du den trække ca. 5 min inden du skærer den.
  • 5 Kartoflerne vaskes og skrubbes, koges ca. 12 min, hæld vandet fra og del kartoflerne i halve.
  • 6 Rødbederne skrælles og skæres i tern på 1x1 cm.
  • 7 Pisk eddike og olie sammen, smages til med salt og peber, tilsæt sennep blandes godt rundt og hældes ud over de lune kartofler og rødbedeternene, piftes op med friske urter.  
  • 8 Kom ramsløg, hvidløg, parmesan, græskarkerner og æbleeddike i blenderen. Blend det godt og så tilsætter du olie, i en tynd stråle, der smages til.
  • {{recipeDoneText}} Lam i mørk øl med kartoffelsalat og ramsløgspesto

Opskriften er udviklet af