Let saltet kalvespidsbryst med svampesauce og lune syltede brombær

Du skal i gang dagen før, hvis du skal nå at lave denne ret helt perfekt. Det salte kalvekød smager himmelsk med de søde og let syrlige brombær.

Sådan gør du

  • 1 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 2 Bland salt og sukker og gnid kødet med dette.
  • 3 Kom i en plasticpose og sæt i køleskab natten over.
  • 4 Tag kødet ud af køleskabet, og lad det ligge i 30 minutter.
  • 5 Sæt ovnen på 175 grader.
  • 6 Brun nu kødet i en gryde med smør på begge sider.
  • 7 Kom cirka 3 dl vand og timian ved og læg låg på.
  • 8 Sæt kødet i ovnen og lad det stege i 2 timer. Tilføj vand, hvis vandet damper væk.
  • 9 Kom svampene i en skål, og hæld vandet på. Lad det stå og trække i 15 minutter. Hæld vandet gennem et kaffefilter og gem det.
  • 10 Skyl og afdryp svampene.
  • 11 Svits svampene i smør i en gryde.
  • 12 Kom svampevand og fløde herpå.
  • 13 Lad stå og simre i 15 minutter.
  • 14 Smag til med sky fra kødet, når det er færdigstegt.
  • 15 Ønsker du tykkere sauce, kan du jævne med 2 tsk. majsstivelse rørt op i en anelse vand.
  • 16 Kog kartoflerne.
  • 17 Kom brombær, sukker og 1 tsk. eddike i en gryde og lad simre, indtil sukkeret er opløst og brombærrene optøede. Kom i en skål og afkøl.
  • 18 Server kødet skåret i skiver med sauce, kartofler og brombær.
  • {{recipeDoneText}} Let saltet kalvespidsbryst med svampesauce og lune syltede brombær

Tip

Dagen før skal kødet gnides med salt og lidt sukker og trække i køleskabet natten over, så det bliver saftigt og velsmagende. Perfekt til gæster.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier