Rosenkålsgratin med løg og bacon

Gratin er en nem måde at få brugt resterne i salatskuffen på. Vi har tilføjet løg og bacon for at give retten en mere fyldig smag.

Sådan gør du

  • 1 Indstil ovnen på 180 grader.
  • 2 Skær baconen i små stykker.
  • 3 Skær kålene meget tyndt, og hak løget fint.
  • 4 Rist baconen på en pande over jævn varme, til den er sprød.
  • 5 Fjern baconen, men lad fedtstoffet blive.
  • 6 Kom kål og løg på panden, og skru ned for blusset, lad det stege stille og roligt.
  • 7 Drys med karry og rosmarin, tilsæt evt. lidt olie, hvis der mangler fedtstof.
  • 8 Varm smørret i en gryde , og lad det stege lidt.
  • 9 Drys melet i, og rør i gryden, til melet er godt stegt igennem.
  • 10 Tilsæt mælken lidt ad gangen, og lad saucen koge op mellem hver gang.
  • 11 Lad saucen køle lidt af, når den er helt tyk.
  • 12 Del æggene i blommer og hvider.
  • 13 Pisk æggeblommerne i saucen med et piskeris.
  • 14 Pisk æggehviderne stive i en skål.
  • 15 Kom grøntsager og bacon i den opbagte sauce.
  • 16 Krydr med salt og peber.
  • 17 Vend forsigtigt æggehviderne i saucen.
  • 18 Hæld gratindejen i et stort smurt og rapsdrysset ovnfast gratinfad.
  • 19 Stil gratinen midt i ovnen ca. 35 minutter.
  • 20 Skru ovnen ned til 150 grader de sidste 10 minutter af bagetiden.
  • 21 ? bn ikke ovnlågen i utide, da gratinen vil falde sammen!
  • 22 Server gratinen straks med ristet rugbrød og salat, hvis du synes.
  • {{recipeDoneText}} Rosenkålsgratin med løg og bacon

Opskriften er udviklet af