Cæsarsalat med brødcroutoner

Jeg elsker en cæsarsalat, men synes ofte den kan blive en anelse for fed og kvalm. Jeg mangler lidt ekstra grønt i den klassiske cæsarsalat, hvorfor jeg har kommet en masse friske cherry tomater i denne. Dressingen er klassisk med sardiner og parmesan, og så fylder den lidt ekstra i maven med stegt kylling til. Croutonerne er lavet ud fra en dagsgammel bolle, som er vendt i godt med hvidløg og olie. Et bud på en af mine favoritsalater.

Sådan gør du

  • 1 Kyllingen skæres i skiver og steges på en pande i olie og krydres med salt og peber. 
  • 2 Skyl og skær salatblade og tomater.
  • 3

    Dressing

    Riv parmesanosten og kom æggeblomme, balsamico, limesaft, sardinen, olien og bladene fra rosmarinkvisten i en minihakker. Kør det, til det hele er blevet en god cremet dressing.
  • 4 Vend dressingen i de skyllede og hakkede salatblade og tomater.
  • 5

    Brødcroutoner

    Skær bollen i mindre stykker. Hæld olie på en pande og kom brødet ved. Drys med salt og riv hvidløg ved. Vend brødene til de er godt sprøde. Kom dem oven på salaten og tilføj kylling.
  • {{recipeDoneText}} Cæsarsalat med brødcroutoner

Opskriften er udviklet af