Chokoladekage med rabarbermousse

Rabarberluksus til dessert eller kage, når det skal være noget helt særligt



Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 175 grader.  
  • 2 Smelt smørret i en gryde. Rør vaniljesukker og kakao ud heri. Kom blandingen i en skål. Rør et æg ad gangen i dejen, og afslut med melet. Der skal ikke bagepulver i denne dej.   
  • 3 Smør en springform på 24 centimeter, og drys den med mel, rasp eller sukker. Kom dejen heri, smør den ud, og bag kagen midt i ovnen i 20 minutter. Tag kagen ud og afkøl den helt på rist. Lad kagen blive i springformen.   
  • 4

    Rabarberkompot

    Skær rabarberne i skiver og kom dem i en gryde med sukker og en flækket vaniljestang. Kog dem langsomt op. Når rabarberne er møre efter ca. 5 minutter er den færdig. 
  • 5 Du skal kun bruge 100g af din rabarberkompot til resten af opskriften, så stil bare resten på køl og nyd den i løbet af ugen.
  • 6

    Rabarbermousse

    Læg husblas i en skål med vand i cirka 8 min.  
  • 7 Kom 100 gram af din rabarberkompot i en gryde, og opvarm den. Tag husblas op med hånden, og kom det i gryden. Rør den sammen, og tag den straks fra varmen. Afkøl den.  
  • 8  Pisk fløden til skum, og vend det med rabarberblandingen.   
  • 9 Fordel moussen på den kolde bund. Dæk den med film, og lad den stivne i mindst 3 timer eller natten over. Pynt med rabarber vendt i sukker og mynte.  
  • {{recipeDoneText}} Chokoladekage med rabarbermousse

Opskriften er udviklet af