Shakshuka - bagte æg i tomatsovs

Shakshuka er en nordafrikansk ret, hvor æg pocheres i en krydret tomatsauce. Her er tale om fremragende fastfood, der kræver et minimum af ingredienser.

Sådan gør du

  • 1 Hak løget fint, riv hvidløget, og skær peberfrugten i små tern. Svits løg, hvidløg og peberfrugttern i olivenolie på en pande med et tilhørende låg. 
  • 2 Drys med paprika, spidskommen, salt og peber, og lad det stege, indtil løgene er gennemsigtige. 
  • 3 Hæld de hakkede tomater over panden, og lad det stege videre i et par minutter, inden du smager saucen til. Tilsæt derefter skyllet spinat, og rør rundt indtil spinaten falder sammen.
  • 4 Skub lidt af tomatsaucen til side med en ske, og slå et æg ud i hullet. Gør det samme med alle fire æg, og læg derefter låg på panden.
  • 5 Lad nu din shakshuka simre i cirka 10 minutter, indtil æggehviderne er faste, og blommerne stadig flydende. 
  • 6 Smuldr feta og hakket basilikum over panden, og servér straks.
  • {{recipeDoneText}} Shakshuka - bagte æg i tomatsovs

Opskriften er udviklet af