Plankebøffer med kartoffelmos

Sådan gør du

  • 1 Form hakkekødet til flade bøffer. 
  • 2 Krydr bøfferne med salt, peber, paprika og oregano. Steg dem i hvidløgsolie på panden ved middelhøj varme, til de er brunet af på overfladen.  
  • 3 Halvér løg og gulerod på midten og steg grøntsagerne på panden. 
  • 4 Kog de almindelige kartofler i letsaltet vand i ca. 17. minutter. 
  • 5 Bag den søde kartoffel i ovnen i 20 minutter ved 175 grader varmluft. 
  • 6 Når kartoflerne er bløde og færdige moses de i en skål med æggeblomme, honning, smør, spidskommen og salt. 
  • 7 Når bøfferne på panden er brunet af, tages de af. På toppen af bøfferne smøres et lag af kartoffelmosen og derefter rives frisk ost over. Sæt derefter bøfferne med kartoffelmos i ovnen og lad dem stege færdige der ved 190 grader varmluft i 10 minutter. 
  • 8 Kom skiver af løg og peberfrugt i en skål og vend skiverne i olivenolie og æbleeddike. 
  • 9 Når bøfferne er færdige i ovnen, tages de ud og toppes med de marinerede stykker af rødløg og peberfrugt. 
  • 10 Anret bøfferne på en planke, et skærebræt eller lign. med det stegte løg og gulerod fra panden. Servér en god mayonnaise til som dip. 
  • {{recipeDoneText}} Plankebøffer med kartoffelmos

Opskriften er udviklet af