Souffler og gratiner er skønne, luftige retter, som de fleste kan lide. Navnet souffle kommer af det franske souffler, som kan oversættes til 'at hviske' - der igen kan oversættes til 'at piske'. Der skal nemlig piskes en del, når du laver souffle! Det er let at forveksle en gratin og en souffle, forskellen er nemlig i bund og grund, at en gratin indeholder mere mel end en souffle. En gratin kan derfor holde sig oppe længere end en souffle. 

Her er en opskrift på en skøn souffle med emmentalerost, der vil gøre sig godt som forret eller tilbehør til middagen. 

Sådan gør du

  • 1 Skær det nederste af aspargesene, skyl dem og skær dem i mindre stykker.
  • 2 Skyl ærterne og skær dem i mindre stykker.
  • 3 Tør asparges og ærter godt.
  • 4 Ryst mel og fløde sammen og varm det op.
  • 5 Kog det igennem under omrøring.
  • 6 Rør emmentaler i og rør til det er smeltet.
  • 7 Fjern gryden fra varmen.
  • 8 Pisk æggeblommerne i og pisk kraftigt.
  • 9 Smag til med salt, peber og muskatnød.
  • 10 Pisk hviderne stive med Maizena og vend dem i.
  • 11 Vend efterfølgende grøntsagerne i og hæld souffleen i en stor skål eller i mindre portionsskåle.
  • 12 Bag den ved 175 grader i ca. 45 min. og servér straks..
  • {{recipeDoneText}} Soufflé med emmentaler

Tip

Åben ikke ovnen før din souffle er færdig.

Opskriften er udviklet af