Minikødboller med bred pasta og peberfrugtsauce

Små, saftige kødboller i en lækker sauce med masser af smag fra stegte peberfrugter og friske tomater. Den friske og ekstra brede pasta giver fylde og gør retten ekstra luksuriøs.

Sådan gør du

  • 1 Sauce: Varm olien i en sauterpande, og steg løg, hvidløg og peberfrugter gyldne og møre over middel/høj varme i ca. 4 min.
  • 2 Tilsæt tomater, vand og tomatpure, og lad det simre i 5-10 min. Blend saucen igennem i en blender eller med en stavblender, til den er ensartet.
  • 3 Hæld saucen tilbage i gryden, og lad den koge ind, uden låg og over svag varme.
  • 4 Lav imens kødbollerne. Læg brød/rasp i blød i mælken. Rør kødet sejt med salt i 1-2 min. Tilsæt resten af ingredienserne sammen med det udblødte brød inkl. mælk. Rør blandingen i 2 min., til konsistensen er sammenhængende og blød (juster evt. med lidt ekstra mælk). Lad farsen trække ca.10 min. i køleskab.
  • 5 Varm halvt olie, halvt smør på en stegepande, og form kødet til små kødboller. Brug gerne en teske til hjælp. Steg kødbollerne gyldne på alle sider over middel/høj varme (de behøver ikke være gennemstegte). Tag kødbollerne af, og kom dem over i saucen.
  • 6 Lad kødbollerne simre i saucen i 5-10 min., og smag så saucen til med hvidvinseddike, salt, peber og sukker.
  • 7 Kog imens pastaen: Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Del lasagnepladerne på langs, så du får lange, brede strimler. Kog pastastrimlerne i 2-3 min., og hæld vandet fra.
  • 8 Vend pastaen i saucen, lad den varme igennem i 1-2 min., og anret på lune, dybe tallerkener. Drys med basilikum og blød gedeost.
  • {{recipeDoneText}} Minikødboller med bred pasta og peberfrugtsauce

Tip

Skal det gå hurtigt, så udelad kødbollerne, og server i stedet retten vegetarisk eller som tilbehør til f.eks. kylling eller stegt fisk.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier