Forloren hare med stegte æbler og brun sauce

Energiinformation

  • Energi pr. person 2951 KJ
  • Energi pr. person 702 Kcal
  • Protein 24 %
  • Kulhydrat 20 %
  • Fedt 56 %

Sådan gør du

  • 1

    Æbler

    Svits løgene i smør i en gryde ved jævn varme i ca. 5 min, til de er klare, men ikke har taget farve.
  • 2
    Tilsæt æblebåde, æbleeddike, sukker, salt, timian og peber. Lad blandingen simre ved svag varme i ca. 5 min. Smag til. 

     

  • 3

    Forloren hare

    Rør det hakkede kød med salt og peber. Tilsæt æg, mælk og rasp, og rør farsen godt igennem. Form farsen til et "brød" direkte i et ildfast fad, og fordel baconskiverne ovenpå.

  • 4

     Bag farsbrødet i ovnen ved 225 grader i ca 15. min.

  • 5

    Skru ned på 180 grader og hæld mælken ved. Bag videre i ca. 35 min.

  • 6

    Sauce

    Hæld saften fra farsbrødet gennem en sigte over i en gryde. Tilsæt fløden, og bring saucen i kog. Tag gryden af varmen, og rør maizena og evt. kulør i. Kog saucen igen ved svag varme under omrøring i ca. 1 min. Smag til med salt og peber.

  • 7

    Hæld saucen i et fad, og læg farsbrødet ovenpå. Pynt evt. med en smule frisk timian. 

  • 8

    Anretning

    Server med stegte æbler, sauce og kogte kartofler. Velbekomme!

  • {{recipeDoneText}} Forloren hare med stegte æbler og brun sauce

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier