En glutenfri kost behøver ikke være kedelig. Vi bager burgerbollerne her med majs- og rismel og tilføjer lidt fuldkorn i form af glutenfri havegryn. Lav en stor portion og frys resten ned, så er du sikret til næste gang burgertrangen melder sig. 

Sådan gør du

  • 1 Burgerboller:
  • 2 Rør dejen i røremaskine eller foodprocessor. Rør først vand og skallin og lad det stå i 10-15 min. Rør derefter med håndpisker eller i røremaskine i et par minutter. Tilsæt de øvrige ingredienser. Du kan justere konsistensen med olivenolien. Dejen skal have konsistens som en fast grød.
  • 3 Smør hænderne i olie eller vand og sæt bollerne forsigtigt på en smurt bageplade. Tryk dem lidt flade.
  • 4 Når ovnen er varm, pensles bollerne med olivenolie, vand eller æg og drysses med sesamfrø. Bages ved 200 grader i almindelig ovn og 190 grader i varmluftsovn til de er gyldne og lækre. Spises med det samme eller fryses ned til senere brug.
  • 5 Bøffer:
  • 6 Kom alle ingredienserne i en stor skål og ælt det sammen med hænderne.
  • 7 Sæt den æltede fars på køl i ½ time og form derefter fire bøffer.
  • 8 Pensl bøfferne med olivenolie og steg dem på panden i ca. seks minutter på hver side.
  • 9 Hjemmelavet ketchup:
  • 10 Skyl og skær tomaterne i mindre stykker. Svits dem i ekstra jomfruolivenolie og krydr med salt og peber. Du kan med fordel supplere med hakkede rødløg eller frisk oregano.
  • 11 Dræn for overskydende tomatvæde og kom det hele i blenderen og blend til en ensartet masse. Juster konsistensen med væden. Anvend det som tilbehør til burgeren eller som dip til hjemmelavede kartoffelfritter.
  • 12 Server burgeren med salat, tomater, løg i skiver, syltede agurker og den hjemmelavede ketchup. Velbekomme.
  • {{recipeDoneText}} Glutenfri burger

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier