Grigos Citronmåner
Opskriften stammer fra Markus Grigos kogebog ”Hjemmebag i tykke skiver og store mundfulde”
Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Start med at smøre en springform med det bløde smør.
  • 2 Drys med mel og hæld det overskydende mel fra.
  • 3 Pisk smør og flormelis hvidt i en skål.
  • 4 Tilsæt et æg af gangen.
  • 5 Rør ikke for meget – ellers skiller massen.
  • 6 Sigt hvedemelet sammen med bagepulveret.
  • 7 Vend melblandingen i dejen.
  • 8 Riv skallen af citronerne fint og kom den i dejen.
  • 9 Kom dejen i springformen og bag den i en formvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 1 time.
  • 10 Stik en knivspids ned midt i kagen for at se om den er færdig. Hænger der dej ved, skal den have lidt længere.
  • 11 Lad kagen hvile i ca. 5 minutter i formen, inden du vender den ud.
  • 12 Lad den afkøle lidt.
  • 13

    GLASUR:

    Pres saften af citronerne og kom den i en kasserolle.
  • 14 Kog citronsaften ind, til der kun er en smule citronkoncentrat tilbage.
  • 15 Rør æggehviderne forsigtigt sammen med flormelis i en skål.
  • 16 Tilsæt citronkoncentrat og evt. smør undervejs.
  • 17 Glasuren skal være glat og tyktflydende. Smør den over kagen og lad den tørre i 1 time.
  • 18 Skær kagen midtover og server dem med det samme. Kagerne må ikke sættes i køleskabet, for så smelter glasuren.
  • {{recipeDoneText}} Grigos Citronmåner

Opskriften er udviklet af