Jordskok-kartoffelsuppe med bacon og peberfrugt

Energiinformation

  • Energi pr. person 3054 Kj
  • Energi pr. person 730 Kcal
  • Protein 11 %
  • Kulhydrat 56 %
  • Fedt 33 %

Sådan gør du

  • 1 Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern.
  • 2 Rens porrerne, skær top og rod af, og kasser. Snit det hvide af porrerne i ringe, og skær det grønne i meget tynde ringe, og gem sidstnævnte i en skål, til du skal lave fyldet.
  • 3 Rist bagekartofler, det hvide at porrerne og det ene fed hvidløg ved svag varme i en gryde med 1 spsk olivenolie i ca. 5 min.
  • 4 Skrub og skræl jordskokkerne, og skær dem i skiver. Kom jordskokker og bouillon i gryden, læg låg på, og bring i kog. Kog i ca. 25 min., indtil grøntsagerne er møre. 
  • 5 Blend suppen med piskefløde, og krydr med citronsaft, salt og peber.
  • 6 Skær bacon, løg og peberfrugt i tern. 
  • 7 Steg bacon og løg sammen med 1 spsk olivenolie, timian og hvidløg på en pande, til det er gyldent og mørt. 
  • 8 Tilsæt peberfrugt og det grønne fra porrerne, og steg fortsat, indtil peberfrugter og porrer er møre. Krydr med karry, salt og friskkværnet peber.
  • 9 Server jordskok-kartoffelsuppen med en skefuld bacon-grøntsagsfyld og et drys finthakket purløg på toppen, og spis brød til.
  • {{recipeDoneText}} Jordskok-kartoffelsuppe med bacon og peberfrugt

Tip

Du kan undlade baconen for en vegetarisk udgave af suppen.

Opskriften er udviklet af