Når du tænker på mormors madlavning, er der helt sikkert en af dine favoritretter der består af hakket svinekød. Måske er det hendes saftige frikadeller eller de lækre kåldolmere? Mormor var glad for hakket svin, og derfor er det oplagt at gribe fat i hendes opskriftsamling næste gang du har hakket svinekød i køleskabet.
Mormor brugte primært den hakkede kødudskæring til en klassisk rørt fars, men kødet kan bruges på mange andre måder ‒ præcis som du ville bruge hakket oksekød. Prøv det i lasagne, wok - eller måske en dejlig gryderet?
Svinekød har en meget mild smag og kan derfor med fordel krydres enten direkte eller med en marinade. I den danske klassiker, boller i karry, bliver de saftige kødboller komplimenteret af en krydret, cremet karrysovs ‒ uden den, ville retten være lidt trist. Så husk krydringen, uanset om det er soya fra asien, oregano fra italien eller noget helt tredje.
Find den bedste opskrift på retter med hakket svinekød lige her. Bon appetit!