Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Snit løg og hvidløg, og skræl og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
  • 2 Rist løg og gulerødder nogle min. i en gryde med lidt olivenolie.
  • 3 Tilsæt chili, spidskommen, kanel, og rist fortsat nogle min.
  • 4 Hæld løgblandingen fra gryden.
  • 5 Kom lidt ekstra olivenolie i gryden, brun kødet 3-4 min., og krydr med salt.
  • 6 Tilsæt løgblandingen, hakkede tomater, tomatpuré og vand.
  • 7 Læg låg på gryden, og lad retten simre ved svag varme i ca. 35 min.
  • 8 rør i det undervejs, og tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis retten virker for tør.
  • 9 Kom de kogte bønner i gryden de sidste 15 min. af kogetiden.
  • 10 Smag på chili con carnen, og krydr evt. med ekstra chili og salt.
  • 11 Anret chili con carnen med brød, en skefuld cremefraiche, et godt drys hakket persille og revet cheddar.
  • 12 Servér gerne en skøn grøn salat til.
  • {{recipeDoneText}} Chili con carne

Tip

Chili con carne skal smage af chili men hold lidt igen med krydringen, hvis dine børn fortrækker en mild eller mellemstærk version. Prøv også at tilsæt andre rodfrugter end gulerod, fx revet pastinak eller persillerod. 

Opskriften er udviklet af