Rødbedebøffer med ristede svampe (Kirsten Skaarup)

Sådan gør du

  • 1 Kog linserne i rigeligt vand til de er meget møre, ca. 25 minutter. Afdryp dem.
  • 2 Hak løg og hvidløg. Riv rødbederne groft på råkostjernet.
  • 3 Svits de tre ting i 4 spsk olie ca. 5 minutter. Tilsæt krydderurterne og smag til med salt og peber.
  • 4 Rør linser, rasp og tomatsaft i blandingen. Lad den stå et kvarters tid og vurdér konsistensen. Farsen skal være fast – men ikke for fast.
  • 5 Fordel farsen i små smurte metal- eller porcelænsforme og bag ”bøfferne” i en 200 grader varm ovn 25-30 minutter.
  • 6 Steg svampene i et par spsk olie ved rask varme til de er gyldne.
  • 7 Smag fløden til med limesaft, reven peberrod samt salt og peber.
  • 8 Servér ”bøfferne” med sovsen samt kogte kartofler, kogte brune ris eller en salat med spelt.
  • {{recipeDoneText}} Rødbedebøffer med ristede svampe (Kirsten Skaarup)

Tip

(Linserne skal også i farsen - det er en fejl, at det ikke er nævnt). Opskriften er venligst stillet til rådighed for Dansk Vegetarforening af Kirsten Skaarup (kodfrifredag.dk).

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier