Wokret med hakket kød og broccoli

Det er både sundt, nemt og hurtigt at finde wok'en frem fra skabet og lave en lækker wokret inspireret fra det asiatiske køkken. Vi har derfor lavet denne nemme ret med nudler, broccoli og hakket kød efter eget valg - så du selv kan bestemme smags nuancerne i din ret.

Chili, lime, sukker og soja giver en fantastisk balance mellem det stærke, salte, sure og søde. Det er en lækker og sund opskrift der skal smages - og så er den endda Nøglehulsmærket.

Sådan gør du

  • 1 Snit forårsløgene.
  • 2 Del broccolien i små buketter, skær stokken i tern.
  • 3 Svits forårsløgene i olie i en wok eller på en dyb pande. Kom kødet ved og steg til det har skiftet farve. Kom broccolien i og svits det med 3-4 min. Tilsæt limesaft, sukker, sojasovs og evt. sambal oelek. Kog det sammen ca. 2 min.  
  • 4 Kog nudlerne efter anvisning på emballagen, men uden salt, da resten af retten giver smagen. Afdryp dem i en sigte. Vend dem i retten.
  • 5 Rist cashewnødderne på en tør pande og drys dem over.
  • {{recipeDoneText}} Wokret med hakket kød og broccoli

Tip

Chili eller sambal oelek kan udelades, hvis ikke man er til den stærke del af retten, men det fungerer rigtig godt i samspil med de øvrige elementer.

Husk at din wok skal være rygende varm inden at ingredienserne rammer den. Derfor bruges der som regel også olie i en wok, da det kan blive varmere end smør og har en bedre stegeevne.

 

Velbekomme.  

Opskriften er udviklet af