Thaisalat med nakkefilet og ris

Foodfanatic
Thaisalater glimrer ved deres leg med balancen mellem grundsmagene salt, sødt og surt. Når du først har lært at smage dig frem til det, der passer til lige netop dine smagsløg, kan du faktisk mestre de fleste retter i kategorien. Larb namtok er det thailandske navn på denne ret, der også kan laves med hakket kød, skulle lysten gå i den retning.

Sådan gør du

  • 1 Del nakkefileten på langs i lange strimler på 2-3 cm.
  • 2 Skrab korianderrødderne rene med en lille kniv under rindende vand og pil hvidløgene. Stød peberkorn groft i en morter, tilsæt korianderrødderne og hvidløgene og stød til en fin pasta. 
  • 3 Tilsæt lys soja, fiskesauce og sukker. 
  • 4 Vend det hele godt sammen med kødet og lad det marinere i mindst en halv time og gerne natten over. 
  • 5 Tænd ovnen på 180 grader og læg kødet på en ovnrist midt i ovnen og stil en bageplade beklædt med sølvpapir under. Steg kødet i ca. 30 minutter. 
  • 6 Lad kødet hvile i 10 minutter inden udskæring.
  • 7

    Thaisalat

    Rist ris på en tør pande, til de er gyldne. Blend eller stød i en morter til et groft pulver. 
  • 8 Pil og halvér løg på langs og skær i tynde både, snit forårsløg og hak koriander og mynte groft.
  • 9 Vend kødet sammen med sukker, fiskesauce, limesaft, rispulver og chili efter smag. Tilsæt løg og urter og smag til med ekstra fiskesauce, sukker, limesaft og chili hvis nødvendigt.
  • 10 Server med kogte jasminris
  • {{recipeDoneText}} Thaisalat med nakkefilet og ris

Opskriften er udviklet af