Lasagne
I opskriften skal bruges hakket oksekød med grøntsager. Det kan købes i SuperBrugsen og Kvickly. Det hakkede oksekød er tilsat 20% grøntsager (gulerødder, squash og broccoli). Idéen om at tilsætte grøntsager til hakket kød vandt FDB’s Grønne Idépris 2011.
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}
  • 1 Sæt ovnen på 200 grader.
  • 2 Hak løgene fint og svits dem på en pande. Brun nu kødet heri.
  • 3 Når kødet har skiftet farve tilsætter du tomaterne og lader saucen simre 5 minutter.
  • 4 Smag til med salt og peber.
  • 5 Start med et lag kød i en ildfast form. Kom så lidt mornay sauce herpå og så lasagne- plader. Gentag med at komme i lag. Afslut med kød og mornay sauce.
  • 6 Drys den revne ost over og stil i ovnen i ca. 20 minutter. Tag ud og lad hvile i 10 minutter før den serveres.
  • Så er det spisetid! Lasagne

Tip

Tilbehør: Lav en portion chili og hvidløgsolie og stil på bordet til de voksne. Lige til at dryppe over. En blandet grøn salat er altid godt til lasagne.

Opskriften er udviklet af