Svenske kødboller med kartoffelmos

Det bliver ikke mere svensk end köttbullar. Jeg troede i lang tid, jeg kunne opfinde den dybe kødbolletallerken, men efter mange forsøg måtte jeg opgive og indrømme, at min mors opskrift simpelthen er den bedste. De her köttbullar er i hvert fald de bedste, jeg både har lavet og smagt.

Sådan gør du

  • 1 Bland rasp og mælk sammen og lad det stå i 10 minutter. 
  • 2 Bland fars og tilsæt salt og peber. Hak eller riv løget og persillen fint, og tilsæt det i farsen. Bland derefter forsigtigt rasp/mælk-blandingen og æg i farsen. Farsen skal ikke arbejdes med mere end nødvendigt. 
  • 3 Form små kødboller med hænderne, cirka 4 cm i diameter, og brug evt. et glas koldt vand til at dyppe hænderne i, hvis farsen er klistret og for svær at forme.
  • 4 Læg kødbollerne på en bageplade med bagepapir og ”bag” dem i ovnen i 5 minutter ved 250 grader. 
  • 5 Vend kødbollerne i ovnen ved hjælp af to skeer og bag i yderligere 5 minutter ved 250 grader. 
  • 6 Afslut med at stege kødbollerne i smør eller olie på en pande så de får farve og stegeskorpe.
  • 7

    Kartoffelmos

    Kog kartoflerne på middelvarme i cirka 20 minutter. Knus dem med et piskeris. Kom smør, salt og peber i gryden og rør rundt.
  • {{recipeDoneText}} Svenske kødboller med kartoffelmos

Opskriften er udviklet af