Svinekæber i øl

Svinekæber har længe været et lidt overset stykke kød fra grisen, men er ved at vinde indpas i danskernes bevidsthed - og det med god grund. Svinekæber får ved braisering en meget intens smag og bliver utroligt møre, så de nærmest smelter på tungen.

I denne opskrift har vi valgt at lade svinekæberne simre, eller braisere, i en god mørk øl, der giver en meget dyb og intens smag og samtidig giver det et flot udseende til retten, men brug hvad i selv synes smager bedst.

Vi vil i høj grad anbefale jer at prøve denne simreret, men pas på - den er meget vanedannende. 

Energiinformation

  • Protein 6 g.
  • Kulhydrater 8 g.
  • Fedt 35 g.
  • Energifor./ pers 668 kcal
  • Fedtenergi 47 %

Sådan gør du

  • 1 Puds kæberne af. 
  • 2 Skær rødløg i tern.
  • 3 Varm olien op i en gryde. Steg løg bløde og blanke. 
  • 4 Kom kødet ved, ved og brun dem på begge sider. Giv dem et let drys salt og kom laurbærblade og timian ved. Spæd med væde og lad kæberne simre i 1 time og 15 minutter. 
  • 5 Skrub gulerødderne og skær dem i mønter. 
  • 6 Skræl selleri og skær halvdelen i tern. 
  • 7 Kom gulerødder og selleri i retten når der er en halv time tilbage af simretiden. 
  • 8 Efter 45 minutter imens kæberne simrer, skrælles kartoflerne, skæres i tern, disse koges møre, vandet hældes fra og de moses med smør, 0,5 piskefløde og lidt salt, lige forud for anretning. 
  • 9 Tag resterme af timianbuketten op. Kom 1 dl piskefløde ved, lad den tykne saucen, giv den lidt kulør og smag til med salt og peber. 
  • 10

    Anretning

    Anret mosen med kæber, sauce og persille og basilikum.
  • {{recipeDoneText}} Svinekæber i øl

Tip

Det giver også et rigtigt fint resultat, at lade svinekæberne braisere i rødvin. Og husk at alkoholen fordamper under tilberedningen, så det er mest for at give et mere mørt resultat, at man som regel braisere i enten øl eller vin - foruden den smag det trods alt afgiver til retten.

God fornøjelse!

Opskriften er udviklet af