Gammeldags gule ærter

Sådan gør du

  • 1 Bring ærter og 1 l vand langsomt i kog.
  • 2 Tilsæt timian og kog ærterne møre ca. 45 minutter, se kogetiden på emballagen.
  • 3 Fjern timianen og pisk ærterne godt igennem.
  • 4 Hvis suppen skal være grov eller kom ærterne i food processor, blender eller gnid dem gennem en grovmasket si.Kom svinebryst og nakkefilet i en gryde med ca. 2 liter vand, så det dækker kødet.
  • 5 Bring det i kog.
  • 6 Skum suppen og tilsæt suppevisk, salt og peberkorn.
  • 7 Kog svinebrystet ca. 1½ time, nakkefileten 2 timer under låg ved svag varme.
  • 8 Kog medisterpølsen med de sidste 15 minutter.
  • 9 Tag kødet op.
  • 10 Si suppen og kom den i en gryde.
  • 11 Skær grøntsagerne i mindre stykker, løgene må gerne være hele og kog dem i lidt af den siede suppe.
  • 12 Kom ærtepureen i resten af suppen, tilsæt grøntsagerne med suppen de er kogt i - til konsistensen er passende.
  • 13 Varm det igennem og smag til med salt, peber og timian.ognbsp; Skær kødet i tynde skiver og pølsen i 4-5 cm stykker.
  • {{recipeDoneText}} Gammeldags gule ærter

Tip

Andendags gule ærter bliver tættere i konsistensen og fyldigere i smagen.
Hvis suppen laves til færre personer kan man nøjes med nakkefilet eller svinebryst.
En lidt hurtigere udgave kan laves med "Møllerens gule ærter", hvor ærterne drysses i suppen og koger i 5 minutter.
Man kan tilsætte et par dråber eddike til suppen i tallerkenen, så bliver den tykkere i konsistensen.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier