Verdens bedste forårsruller

Fordelen ved denne her opskrift er (al ydmyghed sat til side), at de ganske enkelt smager forrygende. Ulempen er, at der er risiko for, at du fremover altid vil blive skuffet, når du sætter tænderne i andre forårsruller. Opskriften er gået i arv fra min mor til mig, og det er altid favoritten, når jeg serverer flere forskellige thailandske retter for gæster.

Sådan gør du

  • 1 Læg de tørrede svampe i blød i mindst en time. Pres vandet fra, skær evt. den hårde shitakestok fra og skær begge svampe i tynde strimler. 
  • 2 Pil og hak løg og hvidløg og riv guleroden groft. 
  • 3 Hæld kogende vand over de tørrede glasnudler, lad dem trække ca. 2 minutter, dræn og klip nudlerne i mindre stykker. 
  • 4 Bland svampe, løg, hvidløg, gulerod, glasnudler, hakket svinekød og bambusskud i en skål og steg i olie i wok, indtil kødet lige akkurat er gennemstegt. Tilsæt lys soja, sukker, salt og hvid peber. 
  • 5 Tag wokken af varmen og vend bønnespirerne i. Lad fyldet køle af en smule. 
  • 6 Pisk ægget og fold forårsrullerne ved at lægge ca. 2 spsk. fyld et par cm fra det ene hjørne. Fold pladens hjørne op over fyldet, rul forårsrullen halvt sammen og fold herefter siderne ind mod midten. Pensl en smule æg i det tilbageværende hjørne, inden forårsrullen rulles færdig. Læg på bagepapir og fold resten.
  • 7 Varm olien op i en wok og steg 5 – 6 forårsruller ad gangen ved middelvarme i 6 – 7 minutter, til forårsrullerne er sprøde og gyldne. Dræn på fedtsugende papir, mens de øvrige forårsruller steges.
  • {{recipeDoneText}} Verdens bedste forårsruller

Tip

* Svampene går også under navnet judasører eller black fungus.
** Forårsrulleplader kan købes på frost i asiatiske butikker.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier