Frikadeller med kartofler, sauce og surt

Sådan gør du

  • 1 Kog kartoflerne.
  • 2 Rør kødet med salt.
  • 3 Tilsæt peber, æg og revet løg.
  • 4 Tilsæt melet. Rør herefter mælken i.
  • 5 Varm smørret på en pande ved god varme til det er gyldent.
  • 6 Form farsen til ca. 14 frikadeller med en spiseske.
  • 7 Brun frikadellerne ca. 2 minutter på hver side, ca. 4 minutter i alt.
  • 8 Skru ned til middel varme.
  • 9 Vend - og steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side, ca. 8 minutter i alt, til de er gennemstegte.
  • 10 Bring bouillonen i kog.
  • 11 Rør majsstivelse ud i koldt vand.
  • 12 Hæld jævningen i under omrøring, og lad saucen koge nogle minutter.
  • 13 Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kulør.
  • {{recipeDoneText}} Frikadeller med kartofler, sauce og surt

Tip

Gem frikadeller til pålæg eller frys dem ned til senere brug. Server rødkål, stuvede gulerødder og ærter, stuvet spinat, kogt broccoli eller råkost/salat til retten i stedet for syltede agurker.

Opskriften er udviklet af