Svinekam med sprød svær

Energiinformation

  • Protein 19 g.
  • Kulhydrater g.
  • Fedt 18 g.
  • Energifor./ pers 359 kcal
  • Fedtenergi 67 %

Sådan gør du

  • 1 Gnid sværen grundigt med salt, også ned mellem sværene. Faktisk kan det være en fordel, hvis man er to, én der ’åbner’ mellemrummene, og én, der kværner eller drysser saltet. 
  • 2 Læg kødet i et ovnfast fad. Stil fadet i en kold ovn, tænd for varmen til 200 grader. Steg kammen i 1,5 time. Til sværen er gylden og sprød. Anvendes stegetermometer, skal kernetemperaturen være 70 grader. Kniber det med at få sværen sprød, kan de sidste 10 minutter af stegetiden foregå ved højere temperatur eller med grillfunktion, hvor der således holdes øje med sværen. 
  • 3 Tag stegen ud af ovnen og lad den stå utildækket, lunt, i køkkenet i 20 minutter, før den skæres i skiver og anrettes.
  • {{recipeDoneText}} Svinekam med sprød svær

Tip

Man kan evt. stikke hele nelliker ned mellem sværene, hvis man vil pimpe svinekammen op til jul.

Opskriften er udviklet af