Bagte kartofler med fyld

Mexikanske bagte kartofler har længe været en favorit herhjemme, da den kombinerer alle de ting, som vi godt kan lide, og så er det bare nemt at gå til. Jeg håber, at I vil kunne lide dem, lige så meget som vi gør!

Sådan gør du

  • 1 Pak kartoflen ind i et fugtigt viskestykke og varm den i mikroovnen i ca. 10-15 minutter (alt afhængig af størrelsen på kartoflen). Imens den er i mikroovnen, snittes løg, hvidløg og chili og steges på en pande med olivenolie, indtil løgene er bløde.
  • 2 Herefter steges kødet af i samme pande. Når kødet er blevet brunet, skal de drænede bønner i. Kom kødblandingen i en skål og bland det med creme fraiche. 
  • 3 Når kartoflen er færdig, skal den halveres med en stor kniv og udhules med en ske. Tag kartoffelmosen, som du har skrabet ud, og bland den med kødet og bønnerne. Kom saften fra en lime i. Smag til med salt og peber. 
  • 4 Kødblandingen kommes nu tilbage i kartoffel”bådene” og drysses til sidst med ost. Bag dem i ovnen i 10 minutter ved 200 grader varmluftsovn, eller indtil osten er smeltet.
  • 5 Tag kartoflen ud af ovnen og server med et drys koriander.
  • {{recipeDoneText}} Bagte kartofler med fyld

Opskriften er udviklet af