Grillet kylling med tomatsalat

Sådan gør du

  • 1 DAG 1:
  • 2 Start grillen op.
  • 3 Kyllingen renses for indmad og smøres med 1 spsk olivenolie og krydres med chili, rosmarin og salt.
  • 4 Placér en foliebakke på nederste rist i grillen og læg de glødende grillkul omkring bakken.
  • 5 Grill kyllingen i kuglegrillen i ca. 1 time og 15 min. under låg.
  • 6 Brug et stegetermometer – ved 75 grader er den gennemstegt og saftig.
  • 7 Lad kyllingen trække 10 min. før udskæring.
  • 8 Tomaterne skæres i halve og vendes sammen med rødløg.
  • 9 Rør en marinade af balsamico, 3 spsk olivenolie, salt og peber.
  • 10 Hæld marinaden over tomaterne og bland med bøf-mozzarella skåret i grove tern og basilikumblade.
  • 11 Servér kyllingen med tomatsalat, kartofler og brød.
  • 12 Gem ca. 300 g af kødet fra kyllingen til dag 2.
  • 13 DAG 2:
  • 14 Pluk kødet i mindre stykker.
  • 15 Bland det med romainesalat og bagte urter som pastinakker, gulerod, fennikel og hvidløg, og vend det med en dressing af citronsaft, honning, æbleeddike, purløg og kørvel – find hele opskriften her ’Salat med bagte urter’
  • 16 Servér med groft brød.
  • 17 Obs.! Fedt% og kalorieindhold reduceres væsentligt, hvis man undlader at spise kyllingeskinde
  • {{recipeDoneText}} Grillet kylling med tomatsalat

Tip

Kartoflerne kan også lægge i en foliebakke og tilberedes på grillen.

Opskriften er udviklet af