Kåldolmere med svamp og okse

Kålklassikeren fyldes med en farsblanding af løg, oksekød og svampe. Bag dolmerne i en smurt ildfast form, så holder de på formerne.

Sådan gør du

  • 1 Sæt en stor gryde med letsaltet vand over.  
  • 2 Sæt ovnen på 200 grader.  
  • 3 Skær stokken ud af kålen, og løsn cirka 12 kålblade. Skær lidt af den bredeste stilk fra hvert blad. Giv kålbladene et opkog i et minut, tag dem op og afdryp dem.  
  • 4 Kom kød i en skål. Hak løg og svamp fint, og bland farsen sammen, og bland farsen med æg, piskefløde, timian og sojasauce.
  • 5 Læg fars på hvert kålblad. Fold bladet om farsen, og rul det sammen.  
  • 6  Hvis bladene ikke er meget store, er det godt at lukke dem med halve trægrillspyd.  
  • 7 Læg dem i en smurt ildfast form, og dryp olie henover. Bag kåldolmerne i cirka 35 minutter. Dæk dem med alufolie, hvis de bliver for mørke.  
  • 8 Kog risene efter anvisning.  
  • 9 Skær hokkaidogræskar i tynde både, og steg dem møre i olie på en pande. Krydr med salt.  
  • 10 Server kåldolmerne med ris og græskar.  
  • {{recipeDoneText}} Kåldolmere med svamp og okse

Tip

Skift halvdelen af kødet ud med kogt ris.

Opskriften er udviklet af