Kogt torsk med sennepssovs

Sådan gør du

  • 1

    Torsk:

    Skær den rensede torsk i skiver på ca. 5 cm tykkelse.
  • 2 Kom fisken i kogende vand, tilsat salt, eddike, laurbærblad og peberkorn, og bring lagen i kog.
  • 3 Tag straks efter gryden fra varmen og lad torsken stå 8-10 min. under tætsluttende låg.
  • 4 Skum suppen før fisken tages op.
  • 5 Torsk kan koges hel.
  • 6 Læg den i kold lage, bring den langsomt i kog.
  • 7 Kog torsken i 5 min. og lad den trække i lagen 10-15 min.
  • 8 Torskelever, rogn og „krølle indpakkes i pergament eller folie og koges særskilt.
  • 9 Lever, der har en meget gennemtrængende smag, må altid koges for sig, evt. indpakket i alufolie.
  • 10 Kogetid: 10-15 min efter størrelse - rogn 20-30 min
  • 11

    Sovs:

    Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
  • 12 Spæd med kogende mælk og bouillon, lidt ad gangen.
  • 13 Lad sovsen koge 3-5 min.
  • 14 Rør sennep i og krydr med salt og peber.
  • 15 Lad ikke sovsen koge efter der er tilsat sennep, så bliver den bitter.
  • {{recipeDoneText}} Kogt torsk med sennepssovs

Tip

Hakket, hårdkogt æg og kogte gulerødder liver op på den lyse fisk og passer godt til den i smagen. Fisken kan desuden garneres med persille og citronskiver.

Opskriften er udviklet af