Sataysticks - marineret svinekød med peanut-sauce

Sådan gør du

  • 1 Skær kødet i strimler med en bredde på ca. 4 cm.
  • 2 Bland gurkemeje, fishsauce og sukker i en kraftig plastpose.
  • 3 Fordel kødet i marinaden og læg posen i køleskabet i 15 minutter - 4 timer.
  • 4 Sæt kødet på spiddene og grill dem lige før servering.
  • 5 Kog kokosmælken ved kraftig varme.
  • 6

    Rør jævnlig i den til meget af væsken er fordampet og fedtet skiller.

  • 7 Rist peanuts på panden, fjern den mørke skind og blend nødderne til den ønskede konsistens.
  • 8 Tilsæt chilipasta til den nedkogte kokosmælk.
  • 9 Riv stænglen af limebladene og skær dem i meget tynde strimler.
  • 10 Tilsæt limeblade, peanuts, sukker og fishsauce til kokosmælken.
  • 11 Rør til det er en ensartet masse, smag til og hæld det i en skål.
  • 12 Kog eddike, sukker og 1 spsk vand til sukkeret er opløst. Lad det afkøle.
  • 13 Tilsæt løg i skiver mens blandingen er lun.
  • 14 Køl ned og tilsæt chili i små tern.
  • 15 Skær agurken igennem to gange på langs, så den er i kvarte.
  • 16 Skær dem i skiver og kom dem i eddikelagen.
  • 17 Kog risene.
  • {{recipeDoneText}} Sataysticks - marineret svinekød med peanut-sauce

Tip

# Svinemørbrad kan bruges i stedet for nakkekoteletter og skinkeschnitzler. # Træspid skal ligge i vand nogle timer i forvejen, så de ikke brænder. # Limeblade kan købes frosne i specialforretninger. Hvis der bruges tørrede limeblade, skal de knuses i små stykker. # I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil man have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet. Peanut-sauce kan holde sig ca. 1 uge i køleskabet. Agurkesalaten kan holde sig nogle dage i køleskabet. Råt kød på spid, peanut-sauce og agurkesalat kan laves flere timer i forvejen. Læg evt. nødderne i en varm ovn til skallen nemt falder af. Rul skallen af i et rent viskestykke.

Opskriften er udviklet af