Kyllingesatay med agurkesalat

Foodfanatic
Da min søster og jeg var børn, var satay med peanutsauce og thailandsk agurkesalat en af de allerbedste ting vores mor kunne servere for os, og jeg kan blive helt nostalgisk, når jeg sætter tænderne i et spyd den dag i dag. De kan både laves med svinekød og kylling, men især ved brug af sidstnævnte er det vigtigt, at du ikke oversteger kødet da det let kan blive tørt.

Sådan gør du

  • 1 Skær kyllingekødet i tynde skiver. 
  • 2 Varm kokosmælken op uden at bringe den i kog, til den får en ensartet konsistens. Hæld den varme kokosmælk i en skål, og rør den sammen til en marinade med de øvrige ingredienser. Tilsæt til sidst kyllingekødet. Lad det trække på køl i mindst 1 time – gerne natten over. 
  • 3 Sæt derefter det marinerede kød på spyd og steg dem på en varm grill eller under ovnens grillfunktion i ca. 5 minutter, til kødet lige akkurat er gennemstegt.
  • 4

    Spicy agurkesalat

    Bring eddike, vand, sukker og salt i kog i en gryde, og lad det simre til sukker og salt er opløst. Afkøl syltelagen. 
  • 5 Halvér agurken på langs, skær hver halvdel i 2-3 stykker på langs og snit agurkestængerne. Pil og skær løg i tynde ringe og hak chilierne fint, fjern evt. frøene. 
  • 6 Vend agurk, løg og chili sammen med den afkølede syltelage og lad det trække på køl inden servering. 
  • 7 Servér kyllingesatay og agurkesalat med peanutsauce. Find opskriften på peanutsauce i bunden af siden.
  • {{recipeDoneText}} Kyllingesatay med agurkesalat

Tip

Peanutsauce: https://opskrifter.coop.dk/opskrifter/hjemmelavet-peanutsauce-9347

Opskriften er udviklet af