Tema

Laks

Varmrøget, grillet, dampet, marineret, bagt og stegt. Laks kan spises på et utal af måder, og hvis du ligesom os elsker den populære fisk, er du sikkert vild med dem alle. ​

En af de mest populære spisefisk

Laksen er en af de mest populære spisefisk i verden ‒ og med god grund. Det er en fed fisk, fuld af gavnlige omega-3 fedtsyrer, og laksens fedme er med til at sikre masser af velsmag. Fisken kan kendes på dens organerøde farve, der stammer fra de rejer og krebsdyr den lever af. Hvor kraftig laksens farve er, er dog ikke en indikator for kvalitet ‒ farven varierer efter, hvad laksen har kunnet spise i det område den er fanget.

Et utal af tilberedningsmetoder

Laks findes i et hav af forskellige tilberedninger. Den kan spises rå som tatar, eller tilberedt i en syreholdig lage som ceviche. Og så kan laksen selvfølgelig tilberedes med varme, den kan ryges, bages, steges, pocheres og grilles. Alle tilberedninger gør noget skønt for laksen, så det er kun et spørgsmål om, hvad du bedst kan lide.

Klassikere 

Og så er der jo den gravade laks, som er en ægte klassiker i Danmark. Den er tilberedt i en kombination af salt og sukker, og gerne tilsat en masse, dejlig dild. Gravad laks går man aldrig galt i byen med - hverken som forret eller på frokostbordet.

Læs med og bliv inspireret til, hvordan du skal lave laks, når der skal fisk på menuen næste gang.

Laks i lange baner