Blinis med laksemousse

Lette og luftige blinis, som er sprøde i kanten og som smager både lidt salt og lidt sødt. Den perfekte starter til en nytårsaften, især hvis du topper dem med en god klat laksemousse. Laksenmoussen er lavet på skyr, hvilket jeg synes komplimenterer den fede fisk ret godt. Der er godt med frisk dild i, lidt skarpe rødløg og lidt søde æbler. En helt perfekt kombination.

Sådan gør du

  • 1 Lun mælken i en gryde og kom det over i en skål med skyr, gær, salt og mel. Del ægget i en blomme og en hvide. Kom blommen over i skålen og rør det godt sammen. Kom et klæde over skålen og lade den hæve på køkkenbordet i 45 minutter. 
  • 2 Imens piskes æggehviden stiv. Æggehviden vendes forsigtigt i dejen, når den er hævet.
  • 3 Kom lidt olie på en pande og lav de små blinis her på (Det passer ca med 1 stor spsk dej på hver). Giv dem 1-2 minutter på hver side.
  • 4

    Laksemousse

    Hak dild, æble og rødløg og kom det i en skål med laksen, skyr og citronsaft. Vend det hele godt rundt og top dine blinis med moussen.
  • 5 Pynt evt. med lidt dild og server!
  • {{recipeDoneText}} Blinis med laksemousse

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier