Ovnbagt laks med grøntsager og valnødder

Grøntsagerne sødes med dadler, det fungerer godt til laksen. Server fisken med ris eller kartoffelmos og lidt brunet smør.

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 200 grader.
  • 2 Beklæd en form med bagepapir, og læg laksen heri.
  • 3 Pres limesaft henover, og krydr med salt og peber.
  • 4 Dryp olien henover hele laksen.
  • 5 Bag laksen i cirka 20 minutter.
  • 6 Læg valnødder i en lille ildfast form, og stil formen i ovnen sammen med laksen. Rist valnødderne i cirka fem minutter. Tag ud.
  • 7 Skær gulerødder og porrer i mindre stykker. Kog møre i letsaltet vand i cirka syv minutter. afdryp.
  • 8 Pil stenene ud af dadlerne, og del dadlerne i mindre stykker. Vend grøntsager med dadler, valnødder og ingefær. Krydr med salt og peber.
  • 9 Tag laksen ud af ovnen, fordel grøntsager henover, eller server i en skål.
  • 10 Drys timian henover, og server med ris eller kartoffelmos.
  • {{recipeDoneText}} Ovnbagt laks med grøntsager og valnødder

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier