Lille smørrebrødslagkage med varmrøget laks

Sådan har du nok ikke fået smørrebrød før! Når du har lavet lakselagkagerne, kan du gemme det overskydende brød til hjemmelavet müsli og/eller brødcroutoner. 

Sådan gør du

  • 1 Brug en rund udstikker eller et glas og lav runde små brød.
  • 2 Du skal bruge i alt 36 runde skiver.
  • 3 Pisk 1 dl fløde fra fyldet og ½ dl fløde fra pyntet sammen til skum i en skål.
  • 4 Kom 1/3 af skummet op i en anden skål. Det skal bruges til pynt.
  • 5 Mos laksen, og vend med flødeskummet.
  • 6 Vend yoghurten i.
  • 7 Hak syltet agurk, æble samt løg fint, og vend med laksen.
  • 8 Smag til med salt og peber.
  • 9 Nu skal fyldet og bundene lægges i lag som små lagkager.
  • 10 Intet fyld på øverste bund.
  • 11 Pynt: Tag skålen med den ½ dl flødeskum, og rør med mayonnaise.
  • 12 Smør cremen rundt om og på toppen af de små lagkager.
  • 13 Det er lidt fedtet, så arbejd på et stykke bagepapir, som du siden smider ud.
  • 14 Rul kanterne i dild, eller drys det på.
  • 15 Stil nu lagkagerne på et serveringsfad.
  • 16 Pynt med tynde skiver agurk og citron samt mindre stykker laks og dild.
  • 17 Stil i køleskab.
  • 18

    Tag ud ca. 15 minutter før de skal spises.

  • {{recipeDoneText}} Lille smørrebrødslagkage med varmrøget laks

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier