Lakse-satayspyd med jordnøddesauce

Sådan gør du

  • 1 Skær laksen i 1 cm tynde skiver. Træk forsigtigt laksen på små træspyd. Rul evt. den tynde ende sammen, inden du trækker laksen på spydet.
  • 2 Bland farin, hvidløg, spidskommen, fiskesauce og 1 spsk citronsaft sammen til en marinade, og hæld over laksen. Lad laksen marinere, mens du laver jordnøddesaucen.
  • 3 Hak løgene, og svits dem i olien i en gryde.
  • 4 Tilsæt peanuts, revet ingefær, kokosmel, tomatkoncentrat, karry og evt. finthakket chili. Tilsæt vand, og lad sucen koge i 15 min.
  • 5 Blend saucen til puré, hæld den tilbage i gryden, og tilsæt saft af resten af citronen. Smag til med salt.
  • 6 Varm en pande op, og steg laksespydene 1 min. på hver side.
  • 7 Servér lakse-satayspydene med ris og råkostsalat, og brug peanutsaucen til ris, fisk og som dressing på råkosten.
  • {{recipeDoneText}} Lakse-satayspyd med jordnøddesauce

Tip

I stedet for laks kan du anvende ørred eller tun

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier